2022 Webdesign Trend: Animaties met GSAP

Door Diego Nijboer gepost op januari 5, 2022

GSAP wordt al meer dan 12 jaar actief onderhouden en ontwikkeld en er zijn geen plannen om te stoppen. Ondanks dat het al een tijdje bestaat, zijn er veel features aan toegevoegd en wordt het steeds meer in moderne websites gebruikt.

Wat is GSAP?

Simpel gezegd, is GSAP de meest robuuste, krachtige JavaScript-animatie library ter wereld, wat waarschijnlijk de reden is waarom Google het aanbeveelt voor JS-gebaseerde animaties. GSAP is volledig flexibel; u kunt het door de hele website gebruiken om alles te animeren wat u maar wilt. Denk hierbij aan logo's, afbeeldingen, tekst of de achtergrond van de website.

Dit zorgt voor een interactieve en visueel aantrekkelijke ervaring.

Waarom GSAP?

Het is gebouwd om u een goede animatieworkflow te geven voor al uw projecten. En het is waanzinnig snel. Misschien is dat de reden waarom Google GSAP aanbeveelt voor JavaScript-animaties en dat het op meer dan 10 miljoen websites gebruikt wordt.

Voorbeelden van GSAP animaties op andere websites

Op de showcase pagina van de ontwikkelaars van GSAP staan heel veel indrukwekkende voorbeelden die ter inspiratie gebruikt kunnen worden:

https://greensock.com/showcase/


Wilt u GSAP op uw website implementeren en kunt u hier hulp bij gebruiken? Plan hier een meeting in om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Tips voor meer bestellingen op uw webshop

Door Diego Nijboer gepost op januari 4, 2022

De aspecten die voor meer bestellingen op een webshop zorgen, hebben te maken met:

  • User Experience (Het zo makkelijk mogelijk maken om de website te gebruiken en iets te bestellen.)
  • Vertrouwen (Als uw website bezoekers het bedrijf of de website niet vertrouwen zullen ze geen bestelling plaatsen.)
  • Duidelijkheid in voorwaarden (Een potentiële klant wil voordat hij besteld, weten waar hij aan toe is nadat hij eventueel iets koopt.)

Sales kopje in het header menu

Uit onze conversie optimalisatie tests is gebleken dat het conversie ratio hoger wordt, zodra klanten naar de aanbiedingen kunnen gaan via het menu.

Wilt u meer weten over conversie optimalisatie? Lees hier wat Conversie optimalisatie is.

Na aankoop aanmoedigen voor een review

Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de mensen een review evenveel vertrouwen als een persoonlijke aanraders van kennisen of vrienden.

Reviews zorgen voor social proof en kunnen een potentiële klant helpen met het besluit te nemen om het product te kopen.

Garantie pagina

Één van de dingen wat vertrouwen in het bedrijf en de website geeft, is een pagina waarop staat wat voor garantie de klant heeft na het kopen van een product.

Recent bekeken producten onder het product laten zien

Volgens de resultaten van onze useablitiy test zou het op elke pagina van de website beschikbaar moeten zijn, zodat de gebruiker eerder bekeken producten gemakkelijk kan vinden.

Vaak kijkt een potentiële klant nog even rond naar andere producten voordat zij weten wat ze willen kopen.

De mogelijkheid om snel te bestellen

Hoe minder stappen er benodigd zijn om een aankoop te doen, des te meer mensen het product zullen kopen.

Het is het beste om klanten de mogelijkheid te geven om in één klik te bestellen.

Een andere manier om klanten sneller een bestelling te kunnen laten plaatsen, is door de mogelijkheid te bieden om het adres op te slaan zodat deze voor de volgende bestelling niet opnieuw ingevuld hoeft te worden.

Interessante aanbiedingen

Als u acties of aanbiedingen heeft is het goed om deze op meerdere plekken in de website naar voren te laten komen.

Een wensenlijst of opslaan voor later functionaliteit

Als u een website heeft met geregistreerde klanten is het goed om ervoor te zorgen dat klanten producten kunnen opslaan voor later. Op die manier maakt u het voor de klant makkelijk om een product terug te vinden.

Gerelateerde producten onder het product laten zien

Als het product accessoires,of extra componenten heeft die afzonderlijk gekocht kunnen worden, kunt u deze weergegeven in een blokje "Gerelateerde producten" of "Vaak samen gekocht".

De levertijden & bezorgkosten duidelijk tonen

Onze test bewijzen dat de website leveringsmethoden, bezorgkosten en levertijden zorgen voor een goede gebruikerservaring.

Des te minder de websitebezoeker hier naar hoeft te zoeken, des te beter.


Bent u benieuwd naar meer algemene tips voor website verbeteringen? Download hier gratis de website verbeterpunten checklist!

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Is een website onveilig als er veel WordPress plugins geinstalleerd zijn?

Door Diego Nijboer gepost op oktober 20, 2021

Te veel plugins geinstalleerd hebben, wordt over algemeen gezien als een slechte gewoonte. Dit klopt in de meeste gevallen. Plugins kunnen precies hetzelfde zijn als losse stukjes code, met het toegevoegde voordeel dat je ze makkelijk uit kunt schakelen en dat ze makkelijk via updates bij te werken zijn.

Des te meer plugins er geinstalleerd zijn, des te meer risico dat één daarvan een beveiligingsrisico op gaat leveren. Het gaat meer om de kwaliteit van de plugins dan de hoeveelheid plugins, één hele slechte plugin kan meer invloed hebben op de performance en veiligheid van een website dan 10 goed geprogrammeerde plugins.

Deze website heeft bijvoorbeeld op het moment van schrijven 45 plugins geinstalleerd (waarvan een groot deel extensions van een plugin zijn), maar toch is deze website heel snel en veilig.

Ook is het van belang dat de plugins regelmatig bijgewerkt worden, zowel door de auteur van de plugin, als de gebruiker die ze gebruikt. Deze updates kunnen uit zowel nieuwe functionaliteiten, als optimalisaties of beveiligings verbeteringen bestaan.

Outdated plugins of thema's is de grootste oorzaak bij een hack, maar liefst 98% van de websites die gehackt worden waren niet goed up to date. (Bron: https://patchstack.com/website-hacking-statistics/)

Bent u benieuwd naar mijn mening over een specifieke plugin, schroom niet om het mij te vragen! Of plan geheel vrijblijvend een meeting in.

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Wat kunt u doen tegen spam en slechte bots op je WordPress Website?

Door Diego Nijboer gepost op oktober 17, 2021

Wat is een bot?

Een bot is een script wat door een server of computer wordt uitgevoerd om bepaalde taken te automatiseren. Ze zijn vaak gekoppeld aan het internet om websites te zoeken en te scannen.

Er is wel een onderscheid te maken tussen goede bots en slechte bots.

  • Voorbeelden van goede bots zijn bijvoorbeeld die van Google, die je website indexeren en zorgen dat alle pagina's op Google verschijnen. Of een chatbot die de vragen van website bezoekers beantwoord.
  • Slechte bots zijn erg vervelend, ze halen de performance van je website omlaag, ze plaatsen spam comments die u liever niet heeft, of ze scannen uw website om kwetsbaarheden te vinden.

Als bots uit kunt sluiten, hoeft u zich minder zorgen te maken om de veiligheid en snelheid van je website.

Wat kun je tegen bots doen?

Gebruik maken van Captcha's bij formulieren.

Ze komen waarschijnlijk wel bekend voor, het 'Ik ben geen robot' vakje wat u per sé moet aanvinken, of de klik op alle afbeeldingen met een stoplicht challenge.

Deze functionaliteiten zijn bij veel websites in de formulieren verwerkt zodat bots geen spam kunnen opsturen en om uit te sluiten dat iedereen die zo'n formulier invult een gebruiker is. Deze Captcha's zijn namelijk bedacht om het de bots moeilijker te maken automatisch de website te navigeren.

Tegenwoordig zijn er ook reCaptcha's die niet te zien zijn op de website, maar die met stukjes javascript code de bezoeker op de website een score geeft op basis van hoe natuurlijk ze de website navigeren.

Vind hier meer informatie over Captcha's

Wij raden aan om Hide My WP Ghost op de website te installeren

Een aantal voordelen die deze WordPress plugin biedt:

  • Het verbergt alle wordpress bestanden en url's zodat bots daar geen misbruik van kunnen maken.
  • Beschermt tegen Brute Force aanvallen, doordat de login pagina niet benaderbaar is voor de bots.
  • Scant naar kwetsbaarheden die misbruikt kunnen worden door hackers.

De pro versie van deze plugin zit bij al onze hosting, onderhoud & beheer abonnementen inbegrepen! Zo houden wij in combinatie met een goed beveiligde hosting de bots weg van je website!

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Deze artikelen vind u misschien ook interessant:

laptop-phonerocketcodearrow-downlayers