Is de website van uw bedrijf nog niet responsive?

Door Diego Nijboer gepost op januari 6, 2021

Uit het meest recente marktonderzoek blijkt dat het surfen op internet met het gebruik van mobiele apparaten in 2021 verder zal toenemen. Interessant aan deze ontwikkeling is het feit dat het aantal consumenten dat op internet zoekt met hun mobiele apparaten het aantal mensen die desktops gebruiken voor het internet al heeft ingehaald, en toch zijn er nog steeds veel websites die zich niet aanpassen aan deze ontwikkeling.

Responsive webdesign

Responsive webdesign is de combinatie van technieken waarmee een website qua formaat kleiner of groter kan worden om deze beter te kunnen bekijken op schermen van verschillende mobiele apparaten. Dit betekent dat wanneer een online gebruiker een website op zijn smartphone, laptop of desktop opent, de website het scherm compleet zal vullen, van welk apparaat dan ook.

De bezoeker kan de website en alle informatie duidelijk zien, aangezien de website zich automatisch aanpast naar een geschikte indeling. Op deze manier is het voor de bezoeker niet nodig om een ​​enorme website te laden of in te zoomen om de inhoud te vinden die hij/zij nodig heeft. Bovendien bevordert responsiveness de navigatie van de website waardoor de bezoeker langer rond zal blijven klikken.
Volgens de huidige ontwikkelingen op dit gebied is de belangrijkste drijfveer voor uw website niet zomaar een fraai ontwerp, maar iets dat waardevol, nuttig en makkelijk is voor gebruikers. Responsive webdesign houdt rekening met de beperkingen van kleine schermen, terwijl het ons eraan herinnert na te denken over wat het belangrijkste is op de website.

Voordelen van responsive webdesign

De voordelen van responsive webdesign zijn als volgt:

  • Een veilige toekomst
  • Responsieve sites werken goed met verschillende apparaten op de markt. Hierdoor ziet de website er altijd mooi en goed uit ongeacht welk apparaat uw bezoeker gebruikt.
  • Een betere gebruikerservaring
  • Kostenefficient. Hoewel u meer tijd moet besteden aan het ontwerpen van responsieve sites, gaan ze langer mee, waardoor ze kostenefficiënt zijn. Op een gegeven moment zou u deze moeten upgraden, beheren en ondersteunen.
  • Makkelijker om geoptimaliseerd te blijven voor de zoekmachines, Google neemt responsiveness mee in het algorithme om te bepalen hoe hoog uw website in de resultaten komt.
  • Het is moeilijker om twee afzonderlijke sites voor verschillende mobiele apparaten te beheren en dit levert geen bevredigende resultaten op. De beste manier om deze problemen op te lossen, is via responsieve sites, zoals Google aanbeveelt.
  • Verbeterde conversiepercentages
  • Gebruikers zullen een geweldige ervaring hebben, ongeacht het platform dat ze gebruiken om een ​​site te bekijken. Dit vergroot de kans op conversie van uw producten / diensten.

Dit is hèt moment voor de laatste bedrijven zonder responsive websites om te beseffen dat zij ook een responsive website nodig hebben. Door de consumentenervaring te verbeteren, ongeacht het soort mobiele apparaat dat ze gebruiken, zorgt u ervoor dat een klant sneller tevreden is, gemiddeld gezien meer koopt en met een betere indruk uw website verlaat.

Heeft u een getalenteerde webontwerper nodig die u hierbij kan helpen? Neem contact met ons op en laat ons u helpen!

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Diego Nijboer

Oprichter & Developer bij LightSpeed-IT
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste tips en artikelen? Hier kunt u zich inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Deze artikelen vind u misschien ook interessant:

Wilt u samenwerken?

Vertel ons over uw wensen en wij laten u geheel vrijblijvend weten wat wij voor u kunnen betekenen.
Als u contact opneemt informeren wij u graag geheel vrijblijvend over de mogelijkheden.
laptop-phonerocketcodearrow-downlayers