Het selecteren van een betalingsprovider

Door Diego Nijboer gepost op december 6, 2020

Er zijn tegenwoordig meer betalingsprovider opties dan ooit tevoren en veel ervan zijn ontworpen voor zeer specifieke niches. Dit is een goede zaak, gezien de enorme diversiteit aan betalingsvoorkeuren - vooral tussen leeftijdsgroepen, bedrijfstypes en technologieën. Maar met zoveel opties kan het een uitdaging zijn om de juiste betalingsverwerkingsoplossing voor uw eigen bedrijf te vinden. Blijf verder lezen om te zien waar u op moet letten bij het vinden van de beste oplossing voor betalen op afstand voor uw bedrijf.

Betalingsbeveiliging

Het is heel belangrijk dat u een betalingsprovider kiest die veilige gegevensverwerking biedt. Als u creditcards en betaalpassen accepteert, betekent dit dat u een provider moet kiezen die PCI-compatibel is. U moet een processor kiezen die de betalingen van uw klanten kan beveiligen met de nieuwste gegevensbeveiliging. Dit betekent dat u kunt profiteren van technologieën zoals tokenisatie, point-to-point-codering en andere tools voor fraudebeheer.

Gemiddelde transactiefrequentie

Veel betalingsproviders bieden verschillende prijzen op basis van transactiefrequenties en bedragen. U moet een pakket kiezen dat past bij uw huidige behoeften in het hier en nu. Als u deze transactielimieten mist of overschrijdt, betaalt u immers meer dan nodig is.
Uiteindelijk wilt u een betalingsprovider die zich snel kan aanpassen aan uw behoeften terwijl uw bedrijf blijft groeien. Idealiter zou u in staat moeten zijn om uw prijzen te herzien met een toegewijde accountmanager op kwartaalbasis om eventuele kostenbesparende wijzigingen te bepalen. Dit zal u helpen bij het kiezen van het beste betalingsverwerkerbedrijf.

Gemakkelijke setup en onderhoud

Aan de slag gaan met uw betalingsprovider moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit omvat inschrijvingstoepassingen, hardware- en software-upgrades en training. Deze stappen - als ze moeilijk zijn - worden 'verborgen' kosten die een rol zouden moeten spelen in uw besluitvorming. Hetzelfde geldt voor onderhoud. Als u constant problemen met uw betalingsomgeving moet oplossen, kunt u beter een andere aanbieder kiezen. Elke seconde die u aan een buggy-interface besteedt, wordt tijd weggenomen uit uw kernactiviteiten.

Integraties

Integraties zorgen ervoor dat er vanuit verschillende functionaliteiten of toepassingen betaald kan worden. Wilt u bijvoorbeeld dat uw klant na het invullen van een formulier kan betalen is het goed om van te voren te controlleren of de betalingprovider al een integratie heeft met de form plugin die u gebruikt. LightSpeed-IT kan u hier verder over informeren als u vragen heeft.

Verwerkingskosten voor betalingen

Uiteraard wilt u alle verwerkingskosten zo laag mogelijk houden. Hoe meer geld u moet betalen, hoe lager uw winst wordt. Daarom loont het om rond te kijken naar providers die de meest aantrekkelijke tarieven bieden, maar wees voorzichtig. Verwerkingskosten zijn niet de enige manier waarop betalingsaanbieders geld verdienen.
Er zijn ook verborgen kosten die uw bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden. Het belangrijkste is om hiervan op de hoogte te zijn voordat u zich tot een aanbieder verbindt. Houd er echter rekening mee dat het soms zinvol is om wat meer te betalen als de verwerker bepaalde voordelen kan garanderen, zoals gegevensbeveiliging en fraudebescherming.

De takeaway

Hoewel er veel kleinere factoren kunnen zijn die even belangrijk zijn, zullen deze hoofdfactoren u helpen differentiëren en het beste betalingsverwerkingsbedrijf kiezen. Rekening houdend met al deze factoren, biedt Stripe naar mijn mening de beste betalingsoplossing, ze bieden veel mogelijkheden voor integraties en hebben de meest belangrijke functies die gunstig zijn voor uw bedrijf.

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Diego Nijboer

Oprichter & Developer bij LightSpeed-IT
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste tips en artikelen? Hier kunt u zich inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Deze artikelen vind u misschien ook interessant:

Wilt u samenwerken?

Vertel ons over uw wensen en wij laten u geheel vrijblijvend weten wat wij voor u kunnen betekenen.
Als u contact opneemt informeren wij u graag geheel vrijblijvend over de mogelijkheden.
laptop-phonerocketcodearrow-downlayers