2022 Webdesign Trend: Animaties met GSAP

Door Diego Nijboer gepost op januari 5, 2022

GSAP wordt al meer dan 12 jaar actief onderhouden en ontwikkeld en er zijn geen plannen om te stoppen. Ondanks dat het al een tijdje bestaat, zijn er veel features aan toegevoegd en wordt het steeds meer in moderne websites gebruikt.

Wat is GSAP?

Simpel gezegd, is GSAP de meest robuuste, krachtige JavaScript-animatie library ter wereld, wat waarschijnlijk de reden is waarom Google het aanbeveelt voor JS-gebaseerde animaties. GSAP is volledig flexibel; u kunt het door de hele website gebruiken om alles te animeren wat u maar wilt. Denk hierbij aan logo's, afbeeldingen, tekst of de achtergrond van de website.

Dit zorgt voor een interactieve en visueel aantrekkelijke ervaring.

Waarom GSAP?

Het is gebouwd om u een goede animatieworkflow te geven voor al uw projecten. En het is waanzinnig snel. Misschien is dat de reden waarom Google GSAP aanbeveelt voor JavaScript-animaties en dat het op meer dan 10 miljoen websites gebruikt wordt.

Voorbeelden van GSAP animaties op andere websites

Op de showcase pagina van de ontwikkelaars van GSAP staan heel veel indrukwekkende voorbeelden die ter inspiratie gebruikt kunnen worden:

https://greensock.com/showcase/


Wilt u GSAP op uw website implementeren en kunt u hier hulp bij gebruiken? Plan hier een meeting in om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Artikel geschreven door Diego Nijboer
Tijdens mijn studententijd heb ik mijzelf geprobeerd zoveel mogelijk te ontwikkelen, niet alleen door te studeren, maar ook door veel nevenactiviteiten, cursussen en ervaring op te doen. Naast mijn studie heb ik aan veel verschillende projecten gewerkt, ik heb veel werkervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ik enorm ben gegroeid, en vervolgens ben ik vanuit passie met dit bedrijf begonnen.

Diego Nijboer

Oprichter & Developer bij LightSpeed-IT
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste tips en artikelen? Hier kunt u zich inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Deze artikelen vind u misschien ook interessant:

Wilt u samenwerken?

Vertel ons over uw wensen en wij laten u geheel vrijblijvend weten wat wij voor u kunnen betekenen.
Als u contact opneemt informeren wij u graag geheel vrijblijvend over de mogelijkheden.
laptop-phonerocketcodearrow-downlayers